Suomen Aavemetsästäjät 3: Hyytävät jäähyväiset

Olen aikaisemminkin tehnyt kirja-arviot Suomen Aavemetsästäjät -kirjasarjan kaikista kirjoista. Ensimmäinen arvio jäi vanhaan blogiini, joka on poistunut ja toinen löytyy tästä blogista etusivun kautta.

Suomen Aavemetsästäjät -kirjasarjan on kirjoittanut valkeakoskelainen rajatiedon ilmiöiden tutkija Mika Nikkilä, jonka tavaramerkkinä on suora ja rento kirjoitustyyli, jossa ei turhia kursailla. Asiat kerrotaan suomeksi niin kun ne ovat oikeasti tapahtuneet. Mika ja laadunvalvoja Kisulin yhteistyön nyt päättävä teos on taattua laatua.

Olen tavannut Mikan, koska meillä oli aikoinaan yhteiset julkkarit, kun julkaisin Suomen Aavemetsästäjät 1. osan kanssa samaan aikaan oman tietokirjani Perhosvaikutuksen spiritualismista. Tiedän, että Mika Nikkilä on tosissaan näiden asioiden kanssa. Hän haluaa aidosti auttaa ihmisiä ymmärtämään henkimaailmaa.

En nyt ota kantaa siihen, onko henkimaailma totta, mitä en tee tutkimuksissanikaan. Pyrin aina objektiivisesti tarkastelemaan ilmiöitä ja niistä tehtyjä havaintoja. Lait ja teoriat näistä ovat sitten asia erikseen, ja toki sellaisiin voi päätyä etenkin omien kokemusten perusteella.

Tämä kirja ei ollut minusta niinkään jännittävä vaan informatiivinen verrattuna aikaisempiin. Se oli myös niitä lyhyempi. On hyvä, että näitä tarinoita, kokemuksia ja tutkimuksia laitetaan talteen kirjojen ja kansien väliin, vaikkakin tärkeä osa niitä ovat äänitiedostot ja videot. Niitä voi katsoa YouTubesta.

Suomen Aavemetsästäjät -ryhmä eli Paranormal Investigations Group on ollut jonkin verran esillä myös mediassa esimerkiksi Nelosella ja Ylellä. Yleisradion toimittajan reaktio kirjassa onkin hupaisa. ”Siis mikä ihme teidät saa tämmöistä tekemään?” ”No siis hyvä kysymys mutta tämä on juttu on kuule semmoinen sydämen asia. Tosiaan silloin kun muut lähtevät lauantai-iltana vaikka baariin, niin minä ja veljeni Markus lähdemme mieluummin johonkin autiotaloon tai vastaavaan tekemään näitä meidän juttujamme”, vastasin toimittajalle silmäänikään räpäyttämättä.

Toinen kysymys samalta toimittajalta: ”Mika ja Markus, onko tämä teille liiketoimintaa?” kysyi toimittaja, ja sai meidät veljeni kanssa nauramaan. ”Siis, tämä ei ole liiketoimintaa, ja jos olisikin, niin todella huonoa sellaista, koska harrastukseen on jo uponnut laitteiden ja bensojen muodossa pitkä penni ilman, että olisimme siitä itse rahallisesti mitenkään hyötyneet”, vastasin, ja jos mahdollista, niin toimittajan ilme muuttui vieläkin enemmän ihmetteleväisemmäksi.

Mukana tässä viimeisessä kirjassa on niin yksityiskoteja kuin julkisia tiloja kuten Tikkurilan vanha asema, joka jäi uupumaan 2. osiosta. Tiedän, että Mika on nähnyt paljon vaivaa tämän kirjasarjan eteen, eikä ole vaivojaan säästellyt. Hän on kertonut itsekin koronavuodestaan. Työpaikan menetys, sitten uusi työpaikka, mutta ero, edelleen silti yhteistä aikaa pojan kanssa. Jos lapsi jaksaa painaa lähes loputtomalla energiallaan, niin jaksan minäkin, Mika kiittää ja kuittaa.

Ja kaikesta tekemisestä huokuu syvä kiinnostus elämää ja kuolemaa kohtaan, koska ilman ymmärrystä kuolemasta ei välttämättä ole ymmärrystä elämästä, sen tarkoituksesta ja joskus tarkoituksettomuudesta.

Jäin kaipaamaan vielä yksityishenkilöiden yhteydenottoja ja palautteita, mitä heidän asunnossaan oli meneillään sen jälkeen, kun Suomen Aavemetsästäjät siellä olivat käyneet paikkoja tutkimassa, se nimittäin varmasti lämmittäisi tutkijoiden mieltä. Lisäksi jäin kaipaamaan selvitystä siitä, pitivätkö tiedot entisistä asukkaista paikkansa. Se nimittäin olisi todistavaa, jos nauhalta kuultu nimi vahvistaisi talon historian, ja päinvastoin.

Mika ei näytä pelkäävän liikaa näitä asioita. Se onkin tarpeen, ettei menetä yöuniaan. Hänellä henget eivät ole tulleet uniin ainakaan kummittelun kautta.

Tositapahtumiin perustuva teos Suomen Aavemetsästäjät 3: Hyytävät jäähyväiset on tilattavissa e-kirjana Elisa Kirjasta (BoD), johon pääset klikkaamaan itsesi Kirjailijan Blogin etusivulta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s