Tarina

“Elämän taikaa, totta ja tarua” on aikuisten satu

Ääninäyte kirjan alusta.

Tarina Elämän taikaa on fiktiivinen. Siinä sekoittuvat eri aikakaudet. Tarinat ovat “vain” satua, mutta niissä piilee usein opetus ja jopa totuus. Ne ovat elämän taikaa: totta ja tarua.

Tarinankerronnassa on voimaa arvojen viestimisessä. Teoksen viesti on se, kuinka luodaan paljon entistä parempi yhteiskunta ja koko maailma, kun on yhteistä tahtoa.

Alla kasvon kaikkivallan. Kulkiessamme entistä paremman huomisen ja myös maailmanrauhan puolesta.

Elämä on rakkaus, universaali rakkaus, joka pitää atomia koossa ja samoin meitä ihmisiä. Olemme kaikki yhteisesti vastuussa maapallosta, kodistamme.

Kansi: Timo Turunen, Basam Books

Kirjoittaja Seija Kaarina Teitt on tehnyt työuransa sairaalamaailmassa. Hän on myös matkustanut paljon maailmalla. Miehensä kuoleman jälkeen Seija alkoi kirjoittaa. Eräänä aamuna hän koki näyn, joka näytti filminauhan tavoin hänen elämänsä kirjoa. Pöytälaatikon muistiinpanot ja päiväkirjat alkoivat näin avautua.

Vaikka Seija kirjoittaa fiktiota, niin monella hänen kirjansa tapahtumalla on totuuspohjaa. Esimerkiksi kirjassaan Meidän Murmeli hän kertoo linnusta, joka kävi nukkumassa yöt sisätiloissa. Tarina on sinällään tosi, vaikka Seija itse ei siinä kokijana ollutkaan.

Kirjoittajalta on ilmestynyt teokset Sisaren vaellus (2010), Olethan kanssain (2018), Iltaruskon loisteessa yksinpuhelua (2017), Onnea Elämän Arjessa (2017) ja Meidän Murmeli (2020, Basam Books) sekä uusin Elämän taikaa: totta ja tarua (2021, Basam Books).

Olen erittäin kiitollinen, että sain kustannustoimittaa tämän teoksen ja myös esitellä sen teille tässä blogissani. Kysymykseen siitä, mikä on elämän tarkoitus, Seija vastaa mutkattomasti: “Tietysti elämä itse. Se, että elää omaa elämäänsä.” Kuinkakohan moni meistä todella kokee elävänsä sitä omaa elämäänsä?

Tarinankerronta on myös arvojen viestimistä. Jokainen kantaa vastuuta tarinoistaan, toisten tarinoista, mitä juttuja me toisista(mme) kerromme, sekä tästä yhteisestä maapallosta. Ajatusten ja tarinoiden kautta luodaan todellisuutta joka hetki.

Tässä teoksessa on paljon viisauden helmiä otettavaksi ja punottavaksi omaan helminauhaansa. Se on todellista elämän taikaa, ei vain lapsille vaan myös aikuisille. Saatavilla mm. Adlibriksesta.

Standard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s